Протягом року місцеві бюджети збільшились на 53 млрд грн

Надходження до місцевих бюджетів у 2023 році збільшилися на 15% або майже 53 млрд грн у порівнянні з минулим роком.

Про це передає пресслужба Мінфіну.

«Станом на 1 грудня 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів, без урахування міжбюджетних трансфертів, надійшло 407,3 млрд грн, або на 52,8 млрд грн (+15%) більше порівняно з відповідним періодом 2022 року. І що важливо — капітальні видатки становлять 187 млрд грн, а це майже 26 % усіх видатків місцевих бюджетів. Маємо розуміти, наскільки великий ресурс є на сьогодні у місцевих бюджетів і він має бути спрямований на забезпечення якості життя мешканців територіальної громади», — повідомив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

Також він зауважив, що наразі продовжується робота для посилення фінансової спроможності органів місцевого самоврядування. Зокрема, триває робота над удосконаленням бюджетного та податкового законодавства, розроблено проєкт закону щодо надання додаткових повноважень органам місцевого самоврядування в частині адміністрування місцевих податків і зборів, який наразі опрацьовують зацікавлені органи.

Крім того, на наступний рік заплановано низку трансфертів, спрямованих на відновлення регіонів та підтримку населення, зокрема передбачено 33,4 млрд грн додаткової дотації місцевим бюджетам, які найбільш постраждали у період війни.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.