Дрібні молочні фермери отримали близько 10 млн грн грантових коштів

Спільнота інвесторів проєкту «Сімейні молочні ферми» під час повномасштабного російського вторгнення підтримує дрібних фермерів — передають продукти, медикаменти, генератори, пальне, ідеться в пресрелізі проєкту.

Також спеціалісти проєкту шукають грантові пропозиції для фермерів і допомагають їм оформити заявки на конкурс.

«Завдяки цій ініціативі тільки в цьому році 37 фермерів отримали погодження заявок на загальну суму понад 10 млн грн», — ідеться в повідомленні.

Зокрема, родина Нікіфорових самостійно і спільно із знайомою благодійницею з США здійснюють регулярні поставки добродійної допомоги фермерам, які включають продукти, медикаменти, іграшки, одяг, планшети для навчання дітей. Із перших місяців повномасштабної війни інвестор Андрій Геведзе передав 1480 л мастила для сільськогосподарської техніки фермерів. 

Багато інших інвесторів, які є членами міжнародного клубу Ротарі, залучили кошти від донорів та ротарійців з України і США  для придбання генераторів. У результаті 14 фермерських родин отримали генератори абсолютно безкоштовно.

Водночас самі молочні фермери з початку повномасштабної агресії росії передали більше 100 000 л молока для підрозділів ЗСУ, госпіталів, осіб, що опинились в скрутному положенні внаслідок переміщення зі східних регіонів країни.

Проєкт «Сімейні молочні ферми» до листопада 2023 року вже об’єднав більше 180 сімейних ферм — учасниць проєкту в 12 областях України. Спільнота інвесторів налічує понад 600 інвесторів, які сукупно інвестували в проєкт більше 60 млн грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.