Для промислового вирощування фермери рекомендують сорт Королева Анна

Картопля Королева Анна підходить для комерційного вирощування. Крім високої врожайності, картопля має відмінні властивості зберігання і легко переносить миття та транспортування. 

Цей сорт відноситься до універсального типу і завдяки її відмінним смаковим якостям відмінно підходить для смаження, запікання, фрі, для приготування перших страв та картопляного пюре, а також будь-яких овочевих салатів.

Про це на своєму Youtube-каналі розповів Едмон Дантес.

Головна умова для гарного врожаю  — перед посадкою слід прогріти бульби.  Картопля Анна може зберігатися дуже довго, не втрачаючи при цьому своїх якостей.

Агрономічні характеристики:

  • Картопля Королева Анна відрізняється дуже високою врожайністю до 450 ц/га
  • Має високу стійкість захворювань, до парші та фітофтори, раку картоплі
  • Стійкий до механічного пошкодження бульб
  • Універсальний сорт, має відмінні смакові якості та підходить для багатьох страв
  • Сорт Корольова Ганна не вимогливий до умов вирощування та погоди
  • Забезпечується тривале зберігання врожаю картоплі, стійкість до миття та транспортування
  • Чудова схожість у посівного матеріалу.

Сорт відноситься до середньоранньої групи стиглості, дозрівання відбувається на 75-85 день після висадки в ґрунт. Посадку картоплі починають, коли ґрунт прогріється до 5-8°C. Рекомендовано попередньо пророщування.

«Рослина картоплі середньої висоти, напівпрямостояча, стеблового типу. Листя велике, закрите. Одна рослина формує від 6 до 16 великих бульб, маса яких сягає 150 грам. Урожайність складає до 495 центнерів із одного гектара», — зазначив фермер. 

Насіннєва картопля Корольова Ганна стійка до збудника раку картоплі, фітовторозу, лолотистої картопляної цистоутворюючої нематоди, різоктоніозу та інших захворювань.

Цей сорт може рости на будь-яких ґрунтах, придатних для вирощування картоплі. Перед посадкою картоплі рекомендується попереднє пророщування бульб. Висадку в ґрунт бажано проводити в прогрітий ґрунт. Ця картопля підходить для органічного вирощування. При вирощуванні рекомендується виконувати стандартні агротехнічні вимоги, такі як полив, підживлення, розпушування, використання засобів захисту рослин тощо.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.