На Харківщині ремонтують сільську амбулаторію за мільйон гривень

У селищі Андріївка Харківської області розпочали ремонт амбулаторії практики сімейної медицини.

Загальний бюджет проєкту становить майже мільйон гривень. Близько 700 тисяч гривень — кошти обласного бюджету, майже 300 тисяч гривень — Донецької селищної ради, інформує Слобідський край.

«Якісні медичні послуги повинні бути доступними жителям не тільки адміністративного центру громади, а й кожного її старостинського округу. Тож на виконання завдань стратегії розвитку Донецької громади за кошти місцевого бюджету здійснюється капітальний ремонт мережі електроживлення, водопостачання та водовідведення амбулаторії в Андріївці», — розповів очільник Донецької селищної ради Анатолій Наздрачов.

У рамках проєкту «Покращення умов надання первинної медичної допомоги в Андріївському старостинському окрузі», який переміг в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді», для амбулаторії придбані медичні та офісні меблі, а також холодильники. Оскільки ремонтні роботи тривають, то поки що мебльовані всього декілька кабінетів. У планах — повне оновлення матеріально-технічної бази медичної установи.

Разом із матеріально-технічним переоснащенням амбулаторії жителі Андріївки отримали можливість безкоштовно проходити лабораторні та діагностичні обстеження: здавати кров на визначення в ній рівня глюкози та холестерину. З цією метою в рамках реалізації проєкту придбано біохімічний напівавтоматичний аналізатор.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.