На Запоріжжі ферма продовжує працювати під час обстрілів

Господарство у Василівському районі, що на Запоріжжі, від березня пережило близько ста обстрілів снарядами. Власник — Павло Сергієнко каже, хоч ферма вже зазнала збитків 300 мільйонів гривень, й з кожним новим днем війни ця сума збільшується, припиняти роботу не збирається, пристосовується до воєнних реалій.

Про це пише Суспільне.

Власник ферми повідомив, за час обстрілів уламками від снарядів вбило 10 корів і 15 свиней.

«Вперше ферму обстріляли 6 березня з градів. Ми корів не виганяємо зараз. Вони в нас стоять в загоні, тому, що дуже небезпечно випускати, декілька корів так уламками порізало. Тому ми зараз намагаємось їх тільки до обіду випускати. І співвідношення молока щодня змінюється. Як правило у два рази знизилось», — розповів Павло Сергієнко.

Підприємець зазначив, що було близько 13 приземлень снарядів по території. Один з снарядів влучив до складу з запчастинами. Тут запчастини зберігаються на трактор, комбайни, машини вантажні. Патрубки, ремні, шланги тощо. Цілий ряд запчастин просто знищено.

«Господарство обстрілюють чи не щодня, лише за минулий тиждень — 70 разів. Переважно міномети. Або гаубиці або, іноді навіть літаки літали, стріляли», — додав фермер.

Цієї весни вдалося засіяти 400 га соняшника та ще в лютому — 300 га гороху. Більшість ділянок знаходяться на лінії зіткнення, каже Павло Сергієнко.

«В нас загалом землі 3000 га, на 1300 га ми просто, навіть, не можемо потрапити — там або заміновано, або прифронтова зона до, якої 500 метрів. Тому ми в той бік не їздимо. Це тільки ділянки, які знаходяться — Юльївка, Веселянка», — розповів чоловік. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.