На Чернігівщині свинокомплекс став базою для окупантів

Для своїх потреб російські окупанти, що перебували на Чернігівщині, використовували все — від храму до свинарнику. Так, один із свинокомплексів СТОВ «Україна» перебував під блокадою росіян та зазнав руйнувань.

Про це повідомляє ЧеЛайн.

«Наш свинокомплекс зазнав чималих втрат від російської агресії. Територією ферми їздили БТРи, на базі підприємства окупанти влаштували так званий штаб, розстріляли автобус з персоналом»,  — розповів Андрій Петрович Іваненко, представник СТОВ «Україна».

Андрій Іванченко зазначає, що вижило підприємство завдяки тому, що їхні працівники лишилися відданими своїй справі, незважаючи на реальну загрозу життю. Ветлікар практично жив на фермі увесь час, начальник охорони та управляючий фермою пробиралися повз окупантів на роботу кожен день: добиралися до тварин манівцями — під обстрілами через городи, кладовища та розбомблену бронетехніку. Якби не їх героїзм та відданість справі, втрати були б непомірно більшими.

«Нанесену шкоду майна задокументували і можна сподіватися на відшкодування. Проте втрати тварин, персоналу, моральну шкоду від терору та руйнації того, що плекали роками, компенсувати неможливо»,  — додає представник  СТОВ «Україна».

Разом із деокупованими населеними пунктами, до нормального життя поступово повертається і агробізнес, який пережив облогу. Проводились посівні роботи та відновлюється інфраструктура області.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.