Заблоковані в турецьких портах засоби захисту рослин уже прямують в Україну

За підтримки та швидкій позитивній реакції уряду Туреччини вантажі із ЗЗР, які прямували в Україну, але через війну опинилися в морських портах Туреччини, розблоковані. В перерахунку на площі застосування, були заблоковані ЗЗР приблизно для 3 млн га посівів.

Про це повідомила Наталія Терентьєва, волонтера ГС «Український контроль аграрного захисту».

Міністерство транспорту та інфраструктури Республіки Туреччина як виняток дозволило перевезення таких вантажів по території своєї країни українськими перевізниками та не вимагає транзитних документів.

«Серед заблокованої у портах Туреччини продукції опинилася, зокрема,  сировина для виробництва препаратів ALFA Smart Agro. Наша компанія взаємодіяла з Міністерством аграрної політики і продовольства України, Міністерством економіки України, і окремо вдячні Посольству України в Турецькій Республіці», — повідомила Тетяна Мосендзкомерційний директор ALFA Smart Agro.

Українські компанії не могли отримати свої вантажі через особливості законодавства Туреччини. Зокрема, дозвіл на перевезення транзитних вантажів територією Туреччини мають лише турецькі перевізники.

Щоб українські вантажі отримали «зелене світло», доклали зусиль Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство економіки України, Посольство України в Турецькій Республіці, багато інших небайдужих українських посадовців та громадські організації. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.