Окупанти вивезли з Луганщини 100 тисяч тонн зерна

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, із Луганської області росіянами вивезено близько 100 тисяч тонн зерна.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

«Із Луганщини росіяни вивезли або знищили обсяг потреб жителів області у зернових майже на три роки, посівну не розпочато. У елеваторі, знищеному в квітні в Рубіжному, зберігалось ще 30 тисяч тонн», — розповідає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Річна потреба Луганщини у її межах до 24 лютого 2022 року складала 60 тисяч тонн зерна. Разом із окупованими у 2014 році територіями – 240 тисяч тонн, Втім, понад 90 % землі під потреби аграріїв було зосереджено у північній частині області, яку ворог окупував у 2022 році та де ще тривають бої. 

Актуально: Проект Закону 7269: як може змінитися робота місцевої влади в період дії воєнного стану.

«Саме ці території забезпечували зерновими всю область і до 2014 року. Наразі єдиним регіоном, де не розпочато посівну кампанію, є наш. Бо росіянам це нецікаво. Навіщо, якщо можна пограбувати та забезпечити себе на декілька років наперед?» — кажуть в міністерстві. 

Наразі, 100 тисяч тонн — це тільки перевірені дані. Скільки насправді — поки невідомо. Ще 30 тисяч тонн зерна знищено в Рубіжному. Це більше, ніж дворічна потреба Луганщини. Хліба немає зараз і поки що не передбачається в майбутньому. росіяни залишають українців на окупованій території на межі голоду.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.