росіяни викрали з окупованих територій 400 тисяч тонн зерна

російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення викрали з окупованих регіонів України сумарно 400 тисяч тонн зернових культур. Це третина від обсягів, які зберігалися на цих територіях. Мова про Запорізьку, Донецьку, Луганську та Херсонську області.

Про це повідомляє Міністрество агарної політики та продовольства України.

«Така поведінка насторожує. Адже аналогічна ситуація може бути і з новим урожаєм. В результаті може виникнути фізична нестача продовольства для харчування українців на цих територіях, а це загроза голоду», — зауважив Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

За словами Висоцького, це може позбавити продовольства українців в окупованих регіонах та створює для них загрозу голоду. 

«На нині тимчасово окупованих територіях було близько 1,3 млн тонн зернових. Це не якісь стратегічні запаси, а те, що потрібно для гарантування щоденної продовольчої безпеки, тобто харчування для українців, а також посіву ярих культур», — наголосив Висоцький.

Також Тарас Висоцький додав, із кожного зазначеного регіону російські окупанти вивезли приблизно по 100 тис тонн зерна. На цих територіях в фермерських запасах знаходиться близько 1,5 млн тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь росії.

Читайте також: 

Громади в окупації очима людей: Сумщина

Майже 200 тисяч гектарів землі в Україні обробляють пов’язані з росією агрофірми

Громадам знову планують спростити роботу із землею під час воєнного стану

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.