Громади Хмельниччини саджають Сади Перемоги

Два гектари картоплі посадили днями небайдужі мешканці Карачієвецького старостинського округу, що на Віньковеччині. Саме так люди вирішили долучитися до всеукраїнської ініціативи Сади Перемоги. 

Про це повідомляє Хмельницька ОВА. 

«На 2 гектарах землі, загалом висадили 11 тонн картоплі. І земельну ділянку, і насіннєвий матеріал, і сільськогосподарську техніку надали місцеві господарі, а саджав картоплю дружний гурт жителів села Карачіївці», — розповідає староста Карачієвецького старостинського округу Віньковецької територіальної громади Іван Фішерюк.

Долучився до праці і переселенець з Херсонщини. Староста каже, що картопля буде використовуватися для потреб внутрішньо переміщених осіб, що знайшли прихисток в окрузі, та для формування гуманітарних вантажів бійцям, в разі необхідності.

За участі старост сіл Старосинявської громади, жителів та місцевих орендарів земельних ділянок, які виявили бажання приєднатися до участі в проєкті, підготовлено понад 5,2 га вільних земельних ділянок для висаджування картоплі. З насінням згодилися допомогти місцеві мешканці.

Сьогодні, в умовах війни з росією, коли ворог не лише зрівнює з землею міста та села, а й усіляко перешкоджає українським аграріям під час посівної кампанії, нахабно викрадає запаси зерна з елеваторів на тимчасово окупованих територіях, для України дуже важливо задіяти усі ресурси, аби забезпечити населення продуктами харчування.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.