На Сумщині оленяча ферма вижила після бомбардування

Одна з трьох в Україні оленяча ферма, що розташована у Сумському районі, була в епіцентрі бойових дій. Повз вольєри проїздили російські танки, але жоден олень не постраждав.

Про це стало відомо від Суспільного.

На фермі розведенням оленів займаються декілька років. Тут зараз утримується понад 300 голів європейських ланей та благородних оленів. Молоді оленячі роги — панти, здають на переробку для отримання ліків. Великі роги продають на сувеніри. Також займаються племінним розведенням, продають молодих оленів для мисливських господарств. 

«Метрів 150, падали снаряди «Градів» і «Ураганів», та слава Богу в вольєр не попали, так що за період і за час війни по сьогоднішній день ні одна тварина не була ушкоджена. А також поруч з вольєром проїжджали орки, які за браком часу, мабуть, не змогли натішитись і постріляти цих милих тварин», — розповів Олег Ільченко, завідувач.

Еко-фермі fluffy beak в місті Гостомель, що раніше був в окупації російськими військами, пощастило меньше. Локація для зеленого туризму була знищена разом з тваринами. 

Джерело фото: Суспільне.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.