Окупанти знищили ракетами ферму на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині фермерське господарство «Україна» через обстріли росіян зазнало мільйонних збитків. Спалені автівки, загиблі тварини, розбиті склади — такі наслідки обстрілу. Ніхто з працівників ферми не загинув і не був поранений, повідомляє Суспільне.

«Була огороджена територія. Я вирощував диких свиней, було поголів`я близько 30 голів. Не вижив ніхто. Ми подопалювали тушки. Через удар у господарстві згоріло 90 тонн ячменю та 150 тонн соняшника», — розказав фермер Богдан.

Обстріл був 30 квітня. Снаряди Богдан зібрав одразу після обстрілу господарства та й досі бачить у своїх полях. Голова фермерського господарства Юрій Вакуленко каже: згоріла техніка й сільгоспінвентар.

«У нас згоріло три КАМАЗи, МТЗ, сільгоспінвентар, бухгалтерія... Ми зносили архів наш, запчастини, все було знищено. Знищені три склади, навіс, техніка», — розповів він.

Інші склади пошкоджені. Зерно, яке там є, каже Юрій Вакуленко, тепер підмокає.

Цьогоріч у господарстві засіяли 750 га ячменю, 350 га ріпаку та близько пів тисячі гектарів соняшнику. Також на фермі кажуть, їм самим потрібно буде самим вивозити на елеватор, а елеватори будуть перевантажені. А де тут його зберігати, коли поруч, три кілометри, — Запорізька область, 10 кілометрів — Донецька… Обстрілюють

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.