Збільшити врожайність розсади допоможе обробка протруйниками — досвід

Пересаджування розсади на постійне місце — завершальний етап вирощування розсади. Як тільки молоді рослини переберуться на грядку зі здорового чистого субстрату, їм можуть загрожувати хвороби та ґрунтові шкідники.

Достатньо окунути короткочасним зануренням кореневої системи у робочий розчин біопрепарату МІКОФРЕНД (MYCOFRIEND), щоб забезпечити рослини збалансованим мінеральним живленням (азотом, фосфором, калієм, кальцієм тощо), пише Zemliak.com.

«Це стимулюючий препарат, в якому замочують кореневу систему розсади для контролю комплексу хвороб та грунтових шкідників. У приготовленому розчині замочують коріння на 1-2 години, а потім висаджують у ґрунт», — кажуть експерти.

Перед висаджуванням розсади у грунт, рослини починають привчати до свіжого повітря, коли температура на вулиці досягне 10-12°С. Перший час буде достатньо двох годин. Кожен день поступово збільшують тривалість контакту зі свіжим повітрям. Загартована розсада набагато легше звикає до нового місця і менше хворіє.

Актуально: Секрети вирощування капусти | Сади Перемоги

«Якщо розсада росте в стаканчиках, її поливають за 2-3 дні перед висаджуванням. За цей час земляний кому трохи підсохне і буде лише злегка вологим. У підсумку розсаду буде легко витягти з стаканчика, земля не розсиплеться», — кажуть експерти. 

Якщо ж рослини належить виривати з теплиці, то полив за кілька днів скорочують. Перед самою висадкою грунт добре поливають і відразу ж виривають розсаду. Це робиться для того, щоб рослини злегка підв’яли і не поламалися під час посадочних маніпуляцій.

«Ідеально буде садити рослини в похмурий день. Якщо ж стоїть сонячна погода, то краще займатися посадкою в другій половині дня — так саджанці отримають менше стресу від жарких променів і за ніч злегка адаптуються до нових умов», — зазначають городники.

Для кожної культури глибина посадки може бути різною. Основні правила — коренева шийка повинна бути трохи нижче рівня грунту, але при цьому ні в якому разі не можна засипати точку росту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.