ВРУ ухвалила законопроєкт про вилучення з Реєстру окремих об'єктів культурної спадщини

Верховна Рада України ухвалила закон 8273, яким передбачено незанесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та вилучення з нього окремих об'єктів культурної спадщини, які є символами російської імперської та радянської тоталітарної політики.

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді України.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт МКІП «Про внесення змін до Закону України «Про охорону культурної спадщини» щодо незанесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та вилучення з Реєстру окремих об'єктів культурної спадщини». Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Даний законопроєкт отримав у міністерстві неофіційну назву — «антипушкін».

«Документ дає підстави для вилучення пам’яток культурної спадщини з Держреєстру нерухомих пам’яток України, що є символом російської імперської та радянської тоталітарної політики й ідеології», — ідеться у документі закону. 

Законопроект передбачає внесення змін до статей 13, 15 та доповнення новою статтею 151 Закону України «Про охорону культурної спадщини» шляхом розширення пам’яток, які не підлягають занесенню до Реєстру об'єкти культурної спадщини та доповненням критеріями віднесення об’єктів культурної спадщини до символів російської імперської або радянської тоталітарної політики.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.