На Миколаївщині ветерани вирощують власну розсаду для громади

Захисники України та члени їхніх родин із Доманівської та Мостівської громад Миколаївської області об’єднались у кооператив «Оберіг».

Завдяки плідній співпраці ініціативи Сади Перемоги та партнерам Co-operative Development Foundation of Canada, кооператив отримав теплицю-розсадник та планує безкоштовно передати власну розсаду малозабезпеченим родинам та родинам, що втратили годувальника, аби вони в подальшому самостійно забезпечували себе овочами.

Про це ідеться на офіційній Facebook-сторінці Всеукраїнської ініціативи Сади Перемоги.

Кооператив, заснували 18 учасників, з яких шестеро жінок та двоє інвалідів. Фермери вирощують городину у 4 теплицях, завдяки чому 18 осіб мають надійне та стабільне джерело доходів для своїх сімей. Проте наявні теплиці не пристосовані для вирощування розсади у холодні пори року.

«Ми давно мріяли про розсадник, у якому буде можливе вирощування  розсади протягом року. І ця мрія здійснилась завдяки ініціативі «Сади Перемоги» та CDF Canada, яка допомогла реалізувати нашу ідею», — коментує Володимир Федоренко, голова кооперативу. 

Зазначається, новий розсадник допоможе збільшити виробництво огірків та томатів на 40%, а розсади із 3 тисяч саджанців до 17 тисяч за рахунок опалювального розсадника та зрошення. 

Також повідомляється, Доманівська селищна рада виділила додаткові земельні ділянки та локацію на місцевому ринку, де кооператив може реалізовувати свою вирощену в екологічних умовах продукцію.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.