Вінницька громада створює кооператив пасічників

Пасічники Вінницької громади працюють над створенням кооперативу. Фахівці департаменту економіки та інвестицій міськради із робочими візитами вже відвідали Великі та Малі Крушлинці, Стадницю, Гавришівку та Десну, де деттально обговорювали умови та співпрацю.

Про це повідомляє видання Моя Вінниця.

«Програма розвитку аграрного сектору і продовольчої безпеки громади передбачає додаткове фінансування бджільництва з місцевого бюджету. Пасічники висловили зацікавленість у створенні кооперативів у своїх громадах. Також для обміну досвідом планують зустрітися із діючим обслуговуючим кооперативом «БІЛАР», релокованим у Жмеринський район з Чернігівської області», — розповів Олександр Закорченний, Радник міського голови з питань розвитку аграрного сектору громади.

Раніше Zemliak.com повідомляв, фізичним особам, які є власниками від 4 до 9 бджолиних сімей ми передбачили допомогу в розмірі 200 гривень за одну бджолосім'ю. Якщо бджоляр має 10 та більше бджолосімей, то розмір допомоги за одну — складатиме 100 гривень, але загалом — не більше 30 тисяч гривень.

Читайте таож: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.