Бджолярі Вінницької громади отримають додаткове фінансування

Розраховувати на отримання додаткових фінансових ресурсів можуть вінницькі бджолярі. На додачу до державної програми підтримки галузі бджільництва, якою передбачається підтримка пасічників, що мають від 10 бджолосімей, Вінницька міська рада передбачає фінансову підтримку від чотирьох бджолиних сімей.

Про це повідомляє місцеве видання ВітаТБ.

«Фізичним особам, які є власниками від 4 до 9 бджолиних сімей ми передбачили допомогу в розмірі 200 гривень за одну бджолосім'ю. Якщо бджоляр має 10 та більше бджолосімей, то розмір допомоги за одну — складатиме 100 гривень, але загалом — не більше 30 тисяч гривень», — каже радник вінницького міського голови з питань агропромислового розвитку Олександр Закорченний.

Повідомляється, на території Вінницької міської територіальної громади офіційно зареєстровано 59 пасік. Кошти на виплату фінансової підтримки передбачені в бюджеті ВМТГ на 2023 рік, проте їх виплата буде здійснюватися починаючи з червня місяця, після щорічного обстеження пасіки ГУ Держпродспоживслужби та накладення відповідної відмітки у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки і подачі до відділу агропромислового розвитку департаменту економіки і інвестицій міської ради. 

Паралельно також планується створення профільного кооперативу аби полегшити таким чином доступ вінницьких пасічників на зовнішні ринки, де ціна на їх продукцію буде в кілька разів вища ніж на українському.

Читайте також: 

Українцям можуть повернути право безоплатної приватизації землі

Закупівельні ціни на молоко почали зростати — АВМ

Лариса Гурова: Кози на нашій фермі звикли до вибухів

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.