У селі Рахиня працює автентична сироварня

Фермерське господарство « Еко-Карпати» розташоване у селі Рахиня, що на Закарпатті. Там розводять кіз альпійської та зааненської породи та ягнят породи німецький меринос.

На фермі працює сироварня, яка виготовляє фету, брі, будз, бринзу, халлумі, горган та бойківський сир.

Про це пишуть на офіційному сайті ферми «Еко-Карпати».

Десять років тому Ігор Небилович, житель села Рахині, що на Івано-Франківщині, разом із дружиною Оксаною створили невеличку ферму. Купили овець породи німецький меринос для формування стада, кілька козенят.

«Історія нашої ферми розпочалась в далекому 2012 році з маленького літнього табору та кількох козенят та ягнят. Зараз, «Еко-Карпати» — це велике фермерське господарство, де ми вирощуємо зааненських кіз, найпопулярнішої молочної породи кіз в Україні, та альпійської, характеристики якої не поступаються зааненським козам. Також розводимо ягнят породи німецький меринос — це вівці м’ясної породи, вага дорослих баранів може бути до 140 кг», — розповіли на фермі.

Поступово господарство розширю­валося. Тепер тут налічується понад 300 кіз альпійської та зааненської породи. За день на фермі надоюють у середньому до 500 л козячого молока.

При доїнні кіз використовується доїльне обладнання, а в цех молоко потрапляє охолодженим та відразу пастеризується. На сироварні працює невеликий колектив, котрий відповідально відноситься до своєї роботи. 

Також на фермі вирощують лохину на продаж. Придбати можна як ягоди, так і саджанці.

З козячого молока взялися виготовляти ще й ексклюзивне морозиво. Щоб товар був якісним, найняли на роботу спеціального технолога та розробили рецептуру. Морозиво їх виробництва можна зберігати у морозилці довший час.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.