На Прикарпатті фермер виготовляє морозиво з козячого молока

На Прикарпатті в Долинській територіальній громаді підприємець Ігор Небилович впровадив виробництво морозива з козячого молока.

Про це пишуть Vikna. 

Ігор Небилович — засновник однієї з перших сироварні на Прикарпатті. На його підприємстві налічується 340 кіз і козенят. Займатися тваринництвом він почав приблизно 9 років тому, коли вирішив створити сироварню «Еко-Карпати».

Зараз пан Ігор знову серед новаторів — він один з перших першим робити пломбір з козячого молока й продавати у супермаркетах. 

«Цікавився, шукав і виявив, що у нас його ніхто не виготовляє. Навіть шукав у Польщі, також нема, хоч там козяче масло популярне, а це основний складник для морозива», — каже підприємець.  

Кілька років тому зробили першу партію на 20-30 кг. Ці проби він возив шеф-кухарям до Львова. Їм сподобалося, морозиво навіть додавали до борщу. 

Лише пару місяців тому на підприємстві почали робити габаритні партії, вага яких приблизно 200-300 кг.  

Та спершу найняли на роботу технолога з цеху морозива і десь рік розробляли рецептуру, аби вийти на ту консистенцію, що треба. Щодо смаку, то, за словами Ігоря Небиловича, він боявся, що люди можуть почути запах козячого молока. Але й хотів, аби смак запам’ятовувався.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.