Негода на Івано-Франківщині залишила села без світла

Станом на 11:00 24 вересня 2021 року електропостачання повністю відсутнє у селах Буковець Верховинського та Суботів Івано-Франківського районів. Села, у яких струму немає частково, розташовані у всіх районах області.

Про це пише Суспільне.

Через сильні пориви вітру на Івано-Франківщині без електропостачання залишилися два села, ще 123 — частково знеструмлені. 

«На місцях, де визначили аварійні ситуації, працюють люди. Обіцяють до кінця дня відновити електропостачання у всіх селах, але, якщо не буде перешкоджати вітер. Під час вітру зі швидкістю понад 24 м/с працівникам небезпечно вилазити на робочі місця. Все залежить від погодних умов», — каже Юліана Гойло, прессекретарка відділу інформаційної політики «Прикарпаттяобленерго» Юліана Гойло.

Найбільш поширеними причинами знеструмлень є обриви на лініях електропередач через падіння на них гілок дерев, а також падіння самих опор.

На підприємстві зазначають, що на місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня, але вітер посилюється, що може ускладнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.