Громада на Харківщині хоче врятувати державний кінний клуб

У селищі Кінне на Харківщині руйнується кінний завод державного підприємства «Конярство України». Наразі в адмінбудівлі кінзаводу тимчасово розміщуються представники Шатівського старостинського округу та бібліотека. Але громада не може їх відремонтувати самостійно, бо ДП не передає на її баланс об'єкти через порушену процедуру банкротства.

Про це в Facebook розповіла Анна Скрипник, радниця голови Лозівської міської територіальної громади.

За поясненнями держпідприємства, воно проходить процедуру банкрутства, тому не може розпоряджатися майном.

«Руйнується клуб і водопровід. Водночас у просторому будинку культури сипляться пусті приміщення», — наголошує радниця. 

За словами Анни Скрипник, керівництво Лозівської громади неодноразово зверталося до «Конярства України» та його філії — «ЛОЗІВСЬКОГО КІННОГО ЗАВОДУ № 124», однак ані клуб, ані водонапірну вежу з мережами забрати не вдається.

«Підприємство не лише об'єкти соцсфери не підтримує та не передає, а й за кіньми належно не доглядає. На дворі вже холодно, однак в приміщеннях ще досі не утеплені вікна хоча б плівкою. Тварин нібито годують соломою із зерном, замість сіна та вівса, а поля, що відведені для вигодовування коней, засівають рентабельними культурами — соняшником та пшеницею», — розповідають місцеві жителі.

Заступник міського голови Лозівської громади Олексій Корпан додав, що попри збирання врожаїв, кінний завод заборгував майже 2 млн грн податків.

На балансі держпідприємства також пам'ятник загиблим у Другій світовій війні. Його власним коштом цьогоріч відновлювали староста та соцпартнери.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.