Коломийська громада виділила 10 га землі на будівництво житла для військових

Під будівництво житла для військових планують виділити в Коломийській громаді, що на Івано-Франківщині, 10 га землі.

Про це повідомляє видання Zagorodna.com.

«Ми хочемо долучитися як органи місцевого самоврядування. Щоб у Коломиї купили не 10-20 квартир для військових, а, наприклад, п'ять тисяч помешкань. І ми разом з депутатами до цього готуємося — виділили 10 га землі під забудову якраз для військових», — пояснює Станіславський, міський голова Коломиї.

Зводити житло у Коломийській громаді планують під нову державну програму доступного кредитування житла «єОселя». Вона передбачає перший внесок від 20% від вартості житла та фіксовану ставку — 3% річних терміном до 20 років.

 «Сьогодні цей захід свідчить про те, що муніципалітет точно не буде стояти осторонь цього процесу. Він готовий запропонувати те, що в нього є. А найважливіше, що є на території громади, — це земельні ділянки під будівництво, бюджетні гроші. Це — стратегічні напрями розвитку міста», — говорить Юрій Стефанчук, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Коломийщина — одна з тилових зон із високою концентрацією військовослужбовців, розповідає міський голова Богдан Станіславський. Аби їхні сім'ї мали змогу придбати житло, у громаді виділяють під будівництво 10 га землі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.