Цьогоріч малина буде рекордно дешева — думка

Цього року ціни на малину досягнуть мінімуму і, можливо, знижуватимуться далі. 

Про це пише Ягідник.

«Я думаю, що цього року ціни на малину досягнуть свого «дна». Потрібно бути дуже обережним при закупівлі сировини для заморожувальників. Тому що ціни на малину, можливо, і далі знижуватимуться. Водночас через високі ціни на малину почали виключати з рецептур переробними, тому що це дуже дорога сировина», — зазначив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Малину потрібно розглядати в контексті інших альтернативних ягід та фруктів, які можуть бути використані для виробництва молочних продуктів із наповнювачами – різні десерти, йогурти тощо, для пекарень, для кондитерської промисловості.

По темі: Закладаємо ягідник: поради фахівця.

Насправді це відбувається не вперше. Нагадаю, у 2017-2019 роках ціни на сировину малини в Україні знижувалися до рівня 8-10 центів за кілограм. Малина на той час була практично безкоштовною. Зрозуміло, що це була не найкраща сировина. І такої сировини було багато.

Це призвело до того, що Україна завалила світовий ринок дешевою малиною. Малина з’явилась у великих обсягах у всіх сферах переробки. Однак, коли українські виробники, незадоволені цінами на малину, а також виробники різних країн, зокрема Сербії та Польщі, почали відмовлятися від плантацій, попит залишався високим, а пропозиція знижувалася.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.