Порт Румунії прийняв понад 200 тонн українського зерна

З початку війни росії проти України і до початку червня румунський порт Констанцу залишили 15 вантажних суден, які вивезли 242 000 тонн українського зерна. 

Це відповідає 1,21% від 20 мільйонів тонн зерна врожаю минулого року, які Україна зараз хоче направити на експорт.

Про це повідомив Флоріна Гойдеа, гендиректор румунського чорноморського порту Констанца.

За словами Флоріна, понад 80% українського зерна, що надходить до порту Констанца, привозять туди малі вантажні кораблі через Дунай. Дунаєм походить українсько-румунський кордон.

«Налагодження вивезення українського зерна через Румунію — завдання, яке не має швидкого вирішення. Через формальності вантажні машини з України іноді простоюють на кордоні тижнями. Тим часом через те, що до Констанци з України щодня прибувають по 20-25 вантажівок із зерном, у порту виникає тиснява», — повідомив Гойдеа.

Раніше президент Румунії Клаус Йоханніс назвав проблему експорту українського зерна через його країну «логістичним викликом епічних масштабів».

Також Флоріна Гойдеа зазначив, річкові вантажні судна мають йти вгору Дунаєм з українських дунайських портів Рені та Ізмаїла — спочатку по звивистому Кілійському рукаву до порту Чернаваде, а звідти — каналом Дунай —Чорне море до Констанци, пояснює Гойдеа. Від Ізмаїла це загалом 320 км.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.