рф відповідатиме за викрадення українського зерна — Бондар

російські компанії-перевізники краденого українського зерна відомі і мають бути притягнути до відповідальності. За підробленими документами рф краде український врожай та намагається продавати.

Про це повідомив Василь Боднар, Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині.

«Кожен факт вивезення краденого зерна ми документуємо, надсилаємо відповідні ноти, звернення, здійснюємо публічну комунікацію. Ми передали турецькій стороні список суден, які використовуються Росією та третіми сторонами для нелегального вивозу викраденого зерна, у тому числі в порти Туреччини. Офіційна Анкара взяла це до уваги й пообіцяла докладно опрацювати. Як нам повідомляють, за документами завозиться не українське зерно і не з українських портів. Насправді відбувається наступне: агресори крадуть українське зерно, завозять автотранспортом до Севастополя, звідки вивозять кораблями в російські порти, після чого воно вже йде за підробленими документами, ніби це російське зерно», — пояснив посол.

Раніше повідомлялось, майже 2 тисячі тонн зернових культур викрадено окупантами з підприємств на Запоріжжі та вивезені у невідомому напрямку.

Читайте також: 

Американці збудують зерносховища на кордоні України та Польщі — Байден

Європа створила унікальну платформу для експорту українського зерна

росіяни вкрали майже 2 тисячі тонн зернових на Запоріжжі

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.