Україна експортуватиме через західні кордони кілька мільйонів тонн зерна на місяць — Сольський

В умовах воєнного стану в Україні вимушено змінюються канали експорту зерна на міжнародний ринок. Аграрії планують збільшити експорт до кількох мільйонів тон на місяць вже цього року через західні кордони.

Про це розповів Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства України, в авторському блозі для Agropolit.com.

За словами посадовця, в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну складно сказати подальші прогнози в роботі портів та агросектора загалом. На думку, Миколи Сольського, усе залежить від того, коли закінчиться війна. До того моменту зерно буде транспортуватися через західні кордони. 

«Ми виходимо з можливостей бізнесу. Уряд сьогодні максимально спрощує всі дозвільні процедури всередині країни, пов’язані з прискоренням логістики зерна. Маємо домовленості з іншими країнами про максимальне спрощення транзиту», — зазначив Сольський.

Мінагрополітики робить головний акцент на спільній та скоординованій роботі з іншими міністерствами та Укрзалізницею для спрощення логістики зерна.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.