Українські огірки різко подешевшали

За даними щоденного моніторингу EastFruit, тепла погода, що встановилася, сприяла збільшенню збору врожаю огірка в українських тепличних комбінатах. Зростання обсягів пропозиції цієї продукції на ринку змушує виробників переглядати ціни на огірки у бік зниження.

Так, українські тепличні комбінати змушені пропонувати огірок не дорожче за 36-50 грн/кг ($1,23-1,71 /кг), тоді як наприкінці попереднього тижня продажі велися в межах 40-70 грн/кг ( $ 1,37-2,39/кг) залежно від сорту та регіону виробництва, пише Zemliak.com.

«За вихідні 21-22 травня ціна на огірок в українських господарствах знизилася в середньому на 20%», — повідомили аналітики EastFruit.

Так різко знижувати відпускні ціни виробники змушені через збільшення пропозиції даної продукції на ринку на тлі помітного зниження попиту на огірки. Так, за словами виробників, встановлення теплої погоди в Україні помітно прискорило дозрівання огірка у місцевих тепличних комбінатах.

Крім того, тиск на ринок посилився через збільшення пропозиції імпортного огірка виробництва Польща, Румунія та Сербія, який пропонується до продажу за 30-35 грн/кг ($1,03 -1,20/кг).

При цьому, незважаючи на здешевлення в сегменті тепличного огірка, на сьогоднішній день ця продукція в Україні продається в середньому втричі дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.