В Україні пропонують відмінити ПДВ на харчові продукти

В Україні необхідно зменшити ставку ПДВ для продуктів харчування до 0%, що дасть змогу зменшити ціну на полицях магазинів на 20%.

Про це розповів Іван Чайківський, народний депутат, секретар аграрного комітету ВРУ, в інтерв’ю Agropolit.com.

«Звертаюся до уряду: сьогодні нам потрібно розробити спільний законопроєкт про зниження ставки ПДВ для аграріїв, який вирівняє конкурентну спроможність українських товаровиробників з європейськими. Якщо цього не зробимо — втратимо ринки. Такої конкуренції фактично не витримає ніхто», — повідомив Іван Чайківський.

За словами нардепа, польська харчова промисловість та аграрії отримали від своєї влади мінімум на півроку знижену ставку ПДВ. Підстава — боротьба зі зростанням цін, від чого страждає і Україна. 

«Законопроект, який вводиться в Польщі, є досить серйозним сигналом для нашої влади. Як приклад: польське молоко стає на 20% дешевшим. І це без урахування наявних у ЄС дотацій для підтримки аграрного сектору», — повідомив Іван Чайківський.

Народний депутат Іван Чайківський також зазначає, що наші товаровиробники таких дотацій не мають. Вони працюють один на один з тими проблемами, які є сьогодні на ринку. І все закуповують для виробництва за ринковими цінами. 

Читайте також:

В Україні зросла мінімальна заробітна плата медпрацівників

На Тернопільщині з'явиться індустріальний парк

Ковідна тисяча може бути витрачена на онлайн-аптеки

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.