Картоплярі зможуть отримувати державну підтримку — Уряд

Наприкінці вересня Кабінет Міністрів України прийняв постанову №1004, якою затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників картоплі.

Про це ідеться на Урядовому порталі.

У постанові від 22 вересня 2021 року вказано, що бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки виробників, які займаються сільськогосподарською діяльністю, в тому числі вирощуванням картоплі, для стимулювання збільшення площ посадки картоплі, обсягів виробництва, нарощування потужностей із її зберігання та переробки.

«Отримувачами бюджетних коштів можуть бути сільськогосподарські товаровиробники — юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми, основною діяльністю яких є вирощування картоплі та/або виробництво продуктів переробки власно вирощеної картоплі», — сказано в постанові.

Водночас такі виробники не повинні мати відкритих проваджень у справі про банкрутство, не перебувати на стадії ліквідації і не мати податкових боргів.

Ще в підприємств, які роззраховують на держпідтримку, не має бути нараховано бюджетні кошти для надання компенсації нового будівництва об’єктів.

Держава планує компенсувати картоплярам до 50% вартості (без урахування податку на додану вартість) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію, тобто нового будівництва об’єктів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.