У трьох областях України запрацював проект USAID ГОВЕРЛА

Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування (ГОВЕРЛА)» наприкінці вересня запрацював у трьох пілотних областях — Полтавській, Львівській та Волинській.

Про це розповів Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради, під час брифінгу в рамках престуру «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин», організованого Координаційним центром безоплатної правової допомоги. 

«За результатами конкурсу для участі в програмі відібрали 25 громад у трьох пілотних областях: Львівській, Полтавській та Волинській. Вони стануть першими громадами-партнерами.Відбір до Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» пройшли Миргородська, Оржицька, Диканська, Лубенська та Сенчанська громади на Полтавщині», — зазначив олександр Біленький.

Наступними кроками у співпраці з громадами стануть підписання Меморандуму про співпрацю та визначення інструментів підтримки для кожної громади-партнера.

Як відомо, проект USAID «Говерла» планує працювати в Україні 5 років — до 2026 року. Цей проєкт є найбільшою програмою, що фінансується USAID для підтримки реформи децентралізації в Україні. Її бюджет — 74 млн доларів США.

Основна мета проекту USAID «Говерла» — надання підтримки Уряду України у впровадженні реформи децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.