На Полтавщині розвиватимуть комп’ютерну грамотність у людей на нових комп’ютерах

Наприкінці травня 2021 року бібліотеки 6 селищних і сільських, а також 2 міські громади Полтавської області отримали 150 комп’ютерів.

Подарунки в рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта» отримали Оболонська, Гребінківська, Козельщинська, Котелевська, Оржицька, Семенівська та Лохвицька й Глобинська громади, передають Новини Полтавщини.

Реалізувати проєкт вдалось завдяки наданню техніки партнерами Favorit Foundation. Також партнерами є Офіс Президента України та Українська бібліотечна асоціація.

«Бібліотеки в класичному вигляді вже трішки пережили. Звичайно, є потреба їх модернізувати. Вони є прекрасними майданчиками по всій області, щоб запровадити цифрову грамотність. А це неможливо без комп’ютеризації. Наразі більше 700 бібліотек є в області і тільки менше половини з них мають доступ до інтернету», — зазначила заступниця голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Кураторка проєктів Благодійного фонду Favorit Foundation Маріанна Ковеня під час урочистої передачі комп’ютерів бібліотекам наголосила:  думка, що комп’ютери є в кожній родині — помилкова, особливо, якщо це стосується сільської місцевості. 

«Дуже хочеться, щоб в кожному селі був доступ до інтернету, щоб кожна людина мала доступ до цифрових знань. Радіємо, коли отримуємо відгуки, що саме завдяки цій техніці літні люди навчились сплачувати комунальні послуги або можуть зв’язатися з родичами за кордоном», — зазначила Маріанна Ковеня.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.