У селищі на Вінниччині оновлять шкільну їдальню та кухню

На Вінниччині за програмою «Спроможна школа для кращих результатів» оновлять їдальню та кухню початкової школи в Літині. Левову частку державних коштів спрямують на закупівлю сучасного обладнання.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА.

Як зауважив керівник регіону Сергій Борзов, модернізація харчоблоку — це запорука безпечного, якісного та здорового харчування школярів.

Метою участі у Державній програмі «Спроможна школа для кращих результатів» є створення сучасного комфортного гастрономічного простору у Літинському ліцеї для забезпечення повноцінного, збалансованого харчування усіх учнів закладу. Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування. Загальна вартість проекту складає 4,9 млн грн. Частка співфінансування проєкту у поточному році з місцевого бюджету  —  541 тис. грн.

Загалом, для Вінницької області сума субвенції склала майже 40 млн гривень і 37 закладів загальної середньої освіти отримають кошти на реалізацію проєктів. 

«Нове обладнання, яке придбають в рамках реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів» забезпечить якісне харчування дітей за сучасними стандартами та буде менш енергозатратним», — зауважив голова ОДА.

Режим харчування у закладі — сніданок для учнів за батьківську плату і обіди за бюджетні кошти для учнів 1-4 класів та пільгових  категорій дітей.  Вартість харчування — 15 грн. Працівники їдальні розповіли, що вже впровадили в шкільне меню нові страви за рецептами, рекомендованими Євгеном Клопотенком, до прикладу, нагетси, болоньєзе та чахохбілі. 

Літинський ліцей — опорний заклад  загальної середньої освіти № 2 Літинської селищної ради. Має в своєму складі дві філії І-ІІ ступенів — у с. Селище та с. Бірків Літинської селищної ради з дошкільними підрозділами на базі філій.

Зараз в приміщенні Літинського ліцею навчається 630 учнів та 155 учнів у філіях сіл Бірків та Селище. Тут працюють 54 висококваліфікованих  педагогічних працівники. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.