На Тернопільщині з'явиться індустріальний парк

На території Борщівської громади, що на Тернопільщині, з'явиться індустріальний парк. Основним напрямком стане виробництво борошна, круп та олії.

Про це повідомляє Тернопільська ОДА.

Згідно прогнозованих показників, індустріальний парк може відкрити більше 700 робочих місць та направити до 270 млн грн податкових надходжень до бюджетів різних рівнів.

«Основний акцент — максимальне використання промислових, виробничих та людських ресурсів громади в сфері  виготовлення, зберігання та переробки продукції агропромислового комплексу», — зазначили в адміністрації.

Спеціалізація індустріального парку — первинна і вторинна переробка агропромислової продукції (виробництво муки, круп, олії та білкових сумішей), виробництво продуктів, зокрема переробка та зберігання плодово-ягідної та овочевої продукції, а також сушіння та вторинна обробка лікарських трав.

Концепцією індустріального парку також передбачено вибудовування моделі «промислового симбіозу» — виробництва біогазу, як вторинного продукту від основної господарської діяльності об’єкту, який буде спрямовано на компенсацію енергозатрат виробництва.

Читайте також: 

Уряд визначив, хто купуватиме газ за пільговою ціною

В Україні рекордно зросла ціна на гречку

 В Україні рекордно зросла ціна на борошно

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.