У системі ДАР можна отримати рукава для зберігання зерна

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголошують про початок реєстрації для отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. 

Про це повідомляє стрічка новин Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Загалом ФАО та Мінагрополітики розповсюдять 30 000 поліетиленових зернових рукавів. Засоби зберігання зерна зможуть отримати агровиробники: юридичні особи та фізичні особи-підприємці (ФОП), які обробляють землі на території України, окрім тимчасово окупованих.

«Кількість рукавів, яку отримає аграрій, буде розрахована відповідно до кількості отриманих заяв та пропорційно до площі оброблюваних земель», — зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич.

Подання заяв на участь у програмі здійснюється за допомогою Державного аграрного реєстру. До участі у програмі заохочуються зокрема малі та середні агровиробники. Прийом заявок триватиме два тижні до 9 жовтня. 

Основні вимоги до учасників програми:

  • площа землі в офіційній обробці (у власності чи оренді) від 100 до 10 000 га
  • використання отриманих рукавів виключно для зберігання власно вирощеної продукції
  • розташування оброблювальних земель на підконтрольних уряду територіях України
  • самостійний вивіз рукавів зі складів у своїй області, або у сусідній області (з Дніпропетровської — для сільгоспвиробників з Донецької, Луганської чи Запорізької області, забирати з Миколаївської — для сільгоспвиробників з Херсонської області).

Проект реалізується за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Завдяки програмі, аграрію не треба надсилати копії заяв або відвозити їх, а потім перевіряти правильність їх заповнення. Достатньо не виходячи з дому зайти в свій особистий електронний кабінет, обрати серед доступних програм підтримки «отримання гуманітарної допомоги від ФАО у вигляді тимчасових засобів зберігання сільськогосподарської продукції (рукавів)» та заповнити відповідну електронну форму.

Окрім цього, ФАО та Мінагрополітики проведуть ознайомчий вебінар, де аграрії зможуть поставити будь-які запитання щодо реєстрації та участі у програмі підтримки.

Дата та час: 28 вересня 2022 року, 15:00

Посилання для участі у заході: https://fao.zoom.us/j/92374064545

Якщо виникли додаткові запитання чи відгуки, можна зв'язатись з операторами через контакти гарячої лінії:

  • продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) — з питань участі у програмі підтримки:

+38 099 090 7582; +38 068 318 0943; UA-Feedback@fao.org

  • з технічних питань щодо реєстрації через систему ДАР:

+38 044 339 9215; support@dar.gov.ua.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.