В Україні 170 органічних виробників отримали фінансову підтримку від Німеччини

Представники Посольства Німеччини та Проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» зібрали пожертвувань на суму 560 000 євро. Завдяки цьому надано допомогу 170 виробникам органічної продукції з усієї України.

Про це ідеться в пресрелізі проекту. 

Частина цих підприємств знаходилася або й досі знаходиться в областях, тимчасово окупованих російською армією, багато з них

надають притулок біженцям, значно зменшився збут або не було достатньо коштів для оплати сертифікації. 

«Аби допомогти саме в цьому, Проект «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства», що фінансується Федеральним міністерством продовольства й сільського господарства Німеччини, вже через кілька днів після початку війни ініціював збір коштів на підтримку органічного сектора», — ідеться у повідомленні. 

До вересня 2022 року було зібрано близько 560 000 євро пожертвувань, завдяки яким було успішно надано допомогу більш ніж 170 підприємствам органічного сектору. 

Аби скласти уявлення про підприємства органічного сектору, які особливо постраждали від нападу Росії, Тимчасовий повірений у справах Посольства Німеччини Бертрам фон Мольтке та інші представники Посольства разом із представниками Проекту й Федерації органічного руху України нещодавно відвідали органічне господарство з вирощування ягід «Сільськогосподарський виробничий кооператив «Ягідки», а також еко-готель «Мезон Бланш Березівка» на захід від Києва.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.