Стартує грантовий конкурс для громад Сади Перемоги

Ініціатива «Сади Перемоги» запускає грантовий конкурс для українських громад на реалізацію ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами харчування. Переможці конкурсу отримають до 250 тис. грн на втілення свого проекту.

Про це повідомляє в пресрелізі Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Кошти гранту громади зможуть використати на техніку для обробки землі, на необхідні засоби для вирощування, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки. На конкурс можуть подаватися учасники із Сумської, Київської, Вінницької, Хмельницької, Івано-Франківської, Харківської, Полтавської, Львівської, Черкаської та Дніпропетровської областей», — ідеться у повідомленні.

Подача заявок учасників конкурсу відкрита до 30 листопада 2022 року. Перелік документів для участі в конкурсі та умови для реєстрації можна подивитись:

Заявниками можуть бути органи місцевого самоврядування самостійно чи у співпраці з:

  • іншими громадами
  • комунальними установами та НГО
  • малими та середніми фермерами, кооперативами тощо
  • асоціаціями та обʼєднаннями виробників с/г продукції.

Також зацікавлені громади зможуть отримати додаткову інформацію на навчальних вебінарах від організаторів. Тематичні навчання щодо стратегування, розробки комплексного плану продовольчої безпеки, проектного менеджменту та заповнення аплікаційної форми відбудуться у період з 5 жовтня до 15 листопада.

Конкурс реалізується у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, проекту «Супровід урядових реформ в Україні», АТ «Укргазвидобування» та БО «Благодійний Фонд «МХП-Громаді» з метою підвищення продовольчої безпеки громад, розвитку вирощування, переробки, зберігання вирощеної сільськогосподарської продукції та підвищення зайнятості населення.

Із додатковими питаннями щодо участі в конкурсі можна звертатися за адресою: sadyperemohy@gmail.com.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.