МХП спрямує 8 млн грн на підтримку громад

Благодійний фонд «МХП-Громаді» (МХП) оголосив переможців конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!». Замість 70 проектів,організатори вирішили підтримати 102 ініціативи важливих для жителів громад проектів.

Про це ідеться в пресрелізі Фонду «МХП-Громаді».

Конкурс тривав з 9 по 31 серпня. За цей час з 11 областей України організатори отримали майже 400 проектів. Будуть профінансовані 102 соціальних проекти на 8,2 млн грн.

«Цьогоріч вектори фінансування конкурсу, як і запити громад, змінилися. Вони шукали фінансування для проектів з підтримки переселенців, енергетичної безпеки, трансформування освітнього процесу. Тому ми вирішили знайти додатковий бюджет і підтримати більше проектів», — наголошує Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП - Громаді».

Як повідомляється, зі 102 профінансованих проектів, 63 були в галузі освіти, охорони здоров’я,інфраструктури. 19 спрямовані на підтримку ВПО, 11 стосуються енергетичної безпеки, 5 — культурної спадщини, 2 — реабілітації ветеранів, 2 — на інші проекти.

Найбільше переможців у Вінницькій, Черкаській та Київській областях. Учасниками ставали як відділи міських рад, так і комунальні підприємства, школи, дитсадки, гімназії, будинки культури, селищні ради та окремі старостинські округи. Серед проектів: ініціативи з відновлення здоров’я населення, інтеграція переселенців у громаду, благоустрій дитмайданчиків у селах і селищах, закупівля медобладнання, психологічна допомога та інші.

«З кожним роком нас радує ріст кількості учасників та якість поданих заявок. Представники громад розуміють усю дієвість такого алгоритму: розв’язувати проблеми стратегічно, з системним підходом, а не «латати окремі витрати». Цей рік попри всі виклики не став винятком», — додає Тетяна Волочай.

Переможці отримали від 50 до 100 тис грн підтримки. Перші результати обіцяють показати до кінця цього року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.