Інститут місцевого розвитку оголошує конкурс з підтримки громадських ініціатив

Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» оголошує конкурс з підтримки громадських ініціатив «Незламні! Активні!» у рамках проекту «Добрі сусіди — одна країна». Ініціативні громади можуть отримати грант до 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє портал Гурт.

Конкурс триватиме з 5 вересня по 25 грудня 2022 року.

Учасниками конкурсу можуть стати: ОСББ, некомерційні громадські організації, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність на неокупованих територіях Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також ініціативні громадяни — мешканці таких територій, у тому числі співвласники багатоквартирних будинків, члени громадських об’єднань та некомерційних громадських організацій, місцеві активісти.

Грантова підтримка надається Організатором у негрошовій формі.

Заявка (українською мовою у MS Word) має бути надіслана в електронному вигляді на адресу ds-ok@mdi.org.ua. У темі листа слід вказати «Незламні! Активні!/ [Назва організації / ПІБ подавача]». Додатковою перевагою будуть файли або посилання на візуалізацію ідеї / громадської ініціативи, які подаються разом із заявкою.

Положення про конкурс та шаблон заявки у MS Word доступні за посиланням.

Сума допомоги може становити:

  • до 30 000 грн для учасників, які мають статуси юридичної особи та неприбутковості
  • до 10 000 грн для всіх інших учасників

Серед витрат, які НЕ можуть бути профінансовані в рамках цього конкурсу: 

  • оплата праці керівника та персоналу організації-конкурсанта, податки
  • придбання обладнання для спостереження
  • товари та послуги для підтримки діяльності поліції або іншої правоохоронної діяльності
  • сільськогосподарські товари: насіння, рослини, хімічні засоби їхньої обробки, добрива, пестициди
  • фармацевтичні препарати
  • послуги з утилізації небезпечних відходів, у т. ч. енергоефективних ламп, батарейок та інших небезпечних відходів у складі побутових
  • будівельно-монтажні роботи, будівельні, ремонтні, підготовчі роботи, у т. ч. встановлення/монтаж обладнання.

За мету організатори висувають підтримку як наявних соціальних, екологічних, патріотичних ініціатив, так і започаткування нових, які сприятимуть укріпленню гуманістичних цінностей, добросусідства, взаємодопомоги, а також підвищенню громадянської активності, стійкості людей та забезпеченні адхократичності громадської діяльності. 

Підведення проміжних підсумків та вибір переможців відбуватиметься щомісячно до 25 числа кожного календарного місяця конкурсу: 25 вересня, 25 жовтня, 25 листопада. Фінальні підсумки будуть підведені 25 грудня 2022 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.