На Рівненщині працює екзотична ферма

У селі Костянтинівка, поблизу Сарн, живуть європейські благородні олені.  Крім оленів, тут мешкають й інші екзотичні тварини: альпаки, елітні англо-нубійські кози. Також є вівці, в’єтнамська порода свиней, павичі, декоративні породи курей, дикі качки, цесарки, нутрія та лебідь.

Про це пише видання Itvmg.

Погодувати та помилуватися тваринами може кожен охочий. Вона є однією з найперших в Україні та діє вже близько трьох років.

«Помилуватися оленями можуть усі охочі — вхід на ферму безкоштовний. Гордістю ферми є олень благородний. Його привезли його з Литви. Є також олень плямистий й лань європейська та порцелянова. Оленям обтинають роги заради безпеки самок в період гону», — пише видання.

Тварини вже звикли до присутності людей і охоче їдять з рук. Вони живуть в різних клітках та в окремих загорожах. Умови утримання оленів наближені до природних. Це для того, аби тваринам було комфортно. Годують їх вівсом, сіном та соломою, також в загорожах періодично сіють траву.

Практично усі тварини на фермі звикли до людей і полюбляють ласувати хлібом прямо з рук.

Також ферма поповнилась двома страусами, яких можна навіть гладити. 

З Рівного до Костянтинівки 95 км. Приблизний час в дорозі — 1, 5 годин. Дістатися можна автомобілем або автобусом до Сарн, а звідти вже безпосередньо до самого села.

Читайте також

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.