Науковці працюють над створенням нового генетичного банку рослин

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), Національна академія аграрних наук України планують запустити проект зі збереження колекції генетичних ресурсів рослин.

Про це ідеться в пресрелізі НААН.

Новий півторарічний проект, що є частиною ширших зусиль ЄС із підтримки малих агровиробників та сільськогосподарських ланцюжків доданої вартості в Україні, має на меті надати допомогу НААН у збереженні унікальної національної колекції генетичних ресурсів рослин, що має не лише державне, а й світове значення з точки зору обсягу та різноманітності генетичного матеріалу.

«Загалом проект передбачає також вдосконалення інформаційної системи генетичних ресурсів рослин з сучасною ІТ-підтримкою», — ідеться в повідомленні. 

Також повідомляється, найближчим часом планується підписання Меморандуму між ФАО та НААН щодо реалізації проєкту, а також укладання договорів між ФАО та науковими установами, виконання яких дозволить у короткий термін перемістити багаторічну колекцію у безпечне сховище. 

За умов успішної реалізації проєкту донорська підтримка української системи генетичних ресурсів рослин може бути розширена та розрахована на довший період.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.