На Полтавщині лісники розводять диких кабанів

В Іскрівському лісництві на Полтавщині розводять диких кабанів. Господарство має 25 диких кабанів, що проживають у вольєрі площею понад один гектар. 

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Проживають вони у спеціально облаштованих вольєрах, а згодом тварин випускають на волю. Роблять це для того, щоб збільшити їх популяцію.

«Два кнури, чотири матки і 19 кабанчиків. Розводимо кабана для збільшення популяції дикого кабана в природі. Бо в дикій природі його не так багато. По нашому мисливському господарству це близько 30–40 особин», — каже єгер Іскрівського лісництва Віктор Сліпко.

Їжу тваринам дають раз на день. Насипають стільки, щоб вистачило на добу.

«Кабанові на день треба десь 3-4 кг зерна. Нині вони не дуже добре його поїдають, бо є зелень. Намагаємося годувати зеленню. На зелені вони набирають вагу і ростуть», — говорить Віктор Сліпко.

Частину кормів для тварин працівники лісового господарства заготовляють самі, а частину закупляють. Останній приплід був взимку. Однак дорослими поросят вважатимуть за рік.

«Кнур у нас кілограмів 150, інші — кнурик і свині — десь кілограмів по 100. А маленькі важать в середньому десь 30-40 кг на цей час», — каже Віктор Сліпко.

Приблизно у 8–10 місяців частину тварин випускають на волю. Вже у вересні заплановано випускати перших кабанів для того, щоб вони трохи звикли до природи. Щоб відчули, як це – жити у природі, добувати корми. Щоб вони до зими акліматизувалися.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.