Селянам нагадали, як сплачувати земельний податок у селі

Фізичними особами у сільській та селищній місцевості земельний податок та орендна плата можуть сплачуватися через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

Форма квитанції встановлюється у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ.

Про це розповіли фахівці бухгалтерського обліку.

«Форма квитанції про прийняття податків і зборів, може використовуватись фізичними особами у сільській (селищній) місцевості для сплати податків і зборів, у тому числі земельного податку та орендної плати, через каси сільських (селищних) рад», — кажуть фахівці.

У разі якщо землевласники проживають у сільській (селищній) місцевості, вони можуть сплачувати податки і збори через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про прийняття податків і зборів, форма якої встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

Довідково, пунктами 287.5 ст. 287 і 288.7 ст. 288 ПКУ встановлено, що земельний податок, орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата) фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.