Аудит земель Белзької громади наповнить бюджет додатковими 14 млн грн

За результатами земельного аудиту, що проводила компанія Feodal, у Белзькій громаді, що на Львівщині, щороку планують отримувати додаткових 14 млн грн.

Також у громаді були проведені інвентаризації та легалізації всіх напрямків, пов’язаних із користуванням землею.

Про це розповідає Zemliak.com у матеріалі «Як громада вчиться заробляти на своїй землі: чек-лист від Белзької ТГ».

«У визначений момент ми зрозуміли, що нам треба наповнювати бюджет. Бо сидіти без грошей — такий собі варіант. Вийшло, усе, що ми фактично маємо, — це земля. Тому нам треба було навчитися ефективно використовувати цей ресурс і за його допомогою збільшити надходження в місцевий бюджет», — поділилася Оксана Береза, голова Белзької територіальної громади.

За результатами безкоштовного аудиту та інвентаризації земель Белзькій громаді вдалося вивести з тіні і передати в офіційну оренду понад 1 тис. га невитребуваних земельних ділянок та 940 га земель комунальної власності. Ще 1,8 тис. га комунальних земельних ділянок готують до аукціону. 

Послуги з інвентаризації земель громади може надавати команда компанії Feodal, яка вже кілька років займається земельним аудитом та інвентаризацією ділянок. 

Для тих, хто вагається чи має сумнів, компанія надає тест-драйв — безкоштовний аудит однієї колишньої сільської ради, а також подальші рекомендації для ефективного управління земельними ресурсами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.