На Волині майже тисячу гектарів полігонів повернули у державну власність

Через суд у державну власність повернули 960 гектарів земель оборони у Волинській області.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Ділянки розташовані у прикордонних смугах на березі річки Західний Буг. Уздовж 220 км вона визначає кордон між Україною і Польщею, демаркація якого проходить по її фарватеру. 

«Прокурори встановили, що у 2013 році за ініціативою Головного управління Держгеокадастру у Волинській області було проведено інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів. У результаті у Держземкадастрі зареєстрували відомості про земельні ділянки сільгосппризначення, окремі з яких розташовані на березі Західного Бугу в безпосередній близькості до державного кордону. У такий спосіб незаконно було змінено цільове призначення земель — з оборонного на сільськогосподарське», — повідомили в прокуратурі.


Наразі Господарський суд Волинської області розглянув та задовольнив усі ці позови, а 27 судових рішень вже реально виконані — незаконну реєстрацію скасовано, 733 гектари землі фактично повернуто у розпорядження держави.

Довідково, від 1946 року землі у 800-метровій ширині прикордонної смуги від берегу річки мали статус земель оборони та повинні використовуватись в оборонних цілях.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.