Сільський депутат приховав від податків понад 130 млн грн прибутку

Депутат Вороньківської сільради, що на Київщині, Сергій Гарбарук набув необґрунтовані активи, вартість яких на 136 млн 238 тис. грн перевищує його законні доходи.

Про це повідомляє НАЗК.

Так, згідно декларації за 2019 рік у нього відсутні будь-які грошові активи.

«У декларації за 2020 рік він вказав набуття корпоративних прав на понад 25 млн грн, а також грошові активи своєї родини: 32 млн грн, 1 млн доларів та 1 млн євро», — ідеться у повідомленні. 

У листопаді 2021 року Гарбарук придбав корпоративні права у пов’язаних з ним осіб на загальну суму майже 50 млн грн. При цьому в своїй декларації він відобразив доходи у розмірі 75 тис. грн.

«Сукупний чистий дохід Гарбарука та його дружини за 2019 – 2021 роки становив майже 9 млн грн. Водночас розмір витрат подружжя перевищив їхні законні доходи і склав понад 40 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на запит Національного агентства депутат відмовився надати інформацію та документи, які б могли підтвердити законність джерел походження коштів.

Таким чином НАЗК дійшло висновку, що депутат Вороньківської сільради набув необґрунтовані активи, вартість яких на 136 млн 238 тис. грн перевищує його законні доходи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.