На Львівщині керівники комунальних установ незаконно створили смітник

У селі Славське, що на Львівщині, викрили двох посадовців комунальних установ, що фіктивно організували полігон у курортній зоні.

Сума завданих збитків становить майже 2,5 мільйона гривень.

Про це інформує поліція Львівщини.

Як встановили слідчі, директори комунального підприємства впродовж чотирьох років (кожен у період свого перебування на цій посаді) незаконно захоронювали сміття на Славському полігоні твердих побутових відходів, всупереч забороні його використання.

«У 2018 році між Славським комунальним підприємством та компанією-підрядником було укладено фіктивний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Згідно з умовами цього договору, підрядники нібито повинні були вивозити сміття на чинний Стрийський полігон твердих побутових відходів, проте, насправді комунальники своєю технікою вивозили його для захоронення на закритий Славський полігон твердих побутових відходів», — розповіли в поліції.

Зазначається, при цьому між замовником та підрядником проводились формальні підписання актів приймання-виконання робіт.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ст. 236 (Порушення правил екологічної безпеки, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.