Жителі Тростянецької громади отримали бройлерів для власного вирощування

Тростянецька громада, що на Сумщині, відібрана до участі в проєкті «Розвиток самозайнятості у птахівництві в громадах Сумської області».

Громадяни, які виявили бажання займатися птахівництвом, взяли участь у онлайн-навчанні. Вони пройшли два навчальних курси — «Самозайнятість у птахівництві» та «Фермерський стартап у птахівництві»

Про це повідомляє Тростянецька міська рада.

«Проєкт «Розвиток самозайнятості у птахівництві в громадах Сумської області» започатковано з метою надання підтримки жителям тих громад, які найбільше постраждали від російської агресії», — повідомили в міськраді.

Після навчання було відібрано 140 домогосподарств, 26 вересня та 4 жовтня кожне з них отримало набір матеріалів та ресурсів для стартапу в птахівництві:

  •  30 курчат-бройлерів
  •  Ветеринарні препарати
  •  Обладнання для годівлі: 2 поїлки та 2 годівниці
  •  Стартовий комбікорм для бройлерів, масою 35 кг
  • Біологічно активні добавки (БМВД) у кількості 25 кг.

Повідомляється, цей проєкт реалізується громадською організацією «Бізнес асоціація «4БІЗНЕС» у партнерстві з Громадською Спілкою «Міжрегіональний Союз птахівників та кормовиробників України» (м. Харків), за підтримки благодійної організації «Ветеринари без кордонів / Vétérinaires sans frontières – Канада».

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.