Китай має усього 10% орних земель світу — ЗМІ

Ферми Китаю будуються у вигляді багатоповерхівок тому, що там майже 10 % орних земель світу, але водночас у країні проживає приблизно п’ята частина світового населення. 

Вирощування зернових є дорожчим, а сільськогосподарські угіддя дають менше врожаю з 1 акра. Через шість десятиліть після Великого голоду, який забрав життя десятків мільйонів людей, Китай став найбільшим імпортером сільськогосподарських товарів.

Про це пише Texty.org.ua 

Нині Китай імпортує понад половину світового виробництва сої, переважно для годування худоби. 

«Геополітична нестабільність і зростання цін на сировинні товари на світових ринках уже певний час спонукають Пекін підвищувати самодостатність у сфері продовольчої безпеки», — пише видання.

У цьому контексті 13 лютого ЦК Комуністичної партії Китаю та Держрада оприлюднили ключовий документ на 2023 рік «Про підтримку розвитку сільських територій». Основними пунктами є саме продовольча безпека через підтримку власного сільського господарства та зменшення залежності від імпорту. І ця мета має бути досягнута, зокрема, «генетичним покращенням сільськогосподарських тварин».

Раніше Zemliak.com повідомляв, у китайському місті Ечжоу, провінція Хубей, відкрилася 26-поверхова свиноферма. Це найбільше подібне підприємство у світі, воно здатне забивати 1,2 мільйона свиней на рік. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.