Посадовиця Держгеокадастру з Хмельниччини підозрюється у земельних аферах на 2 млн грн

Посадовицю управління Держгеокадастру у Хмельницькій області підозрюють у незаконні передачі у власність 17 земельних ділянок вартістю 2 млн грн. 

Про це повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

За даними правоохоронців, землі, якими користувалася місцева ферма, чиновниця оформила у приватну власність третім особам. Наразі за скоєне жінці загрожує до шести років позбавлення волі.

«Посадовиця головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області погодила накази про передачу 17 земельних ділянок загальною площею понад 33 га, які перебували у постійному користуванні фермерського господарства, у приватну власність третім особам», — повідомила прес-служба Хмельницької обласної прокуратури.

Як наслідок, з власності держави незаконно вибули землі вартістю майже 2 млн грн. Чиновниці оголосили про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі розслідування справи триває, дії посадовиці управління Держгеокадастру розцінюють як злочин за ч. 2 ст. 364 ККУ, санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки. Слідчі встановлюють усі обставини інциденту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.