Селянин з Волині судиться з обленерго за вбиту кобилу

Житель села Холопичі, що на Волині, судиться із «Волиньобленерго». Просить компенсацію матеріальної та моральної шкоди за вбиту електроопорою кобилу.

Власник загиблої тварини каже, йому відмовились відшкодовувати вартість загиблої тварини. 

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Минулоріч, у жовтні, Юрій Ковальчук віз на підводі дрова. Каже, що лінія електропередач йшла через дорогу. Зненацька електричний дріт обірвався і впав на його кобилу Муху. Чоловік розповідає, що і сам відчув удар струмом. Він зателефонував у «Волиньобленерго» та в поліцію. Приїхали енергетики і пішли до трансформатора відключати напругу. 

«Після того, як вони подзвонили своєму директору, ми домовились, що я зранку прийду в офіс Локачинської філії «Волиньобленерго», — розповідає пан Юрій.

Чоловік хотів, аби йому відшкодували збитки — 25 тисяч гривень, як вартість кобили.. Але йому відмовили, мовляв, обленерго — бідна організація. Натомість, посадовець запропонував чоловікові, що з працівників обленерго зберуть 5 тисяч гривень і дадуть ще 10 чи 15 літрів дизельного пального.

«Я в нього запитав: щоб ви робили, якби вбило мене, людину? На що він мені відповів: списали б на нещасний випадок», — ділиться пан Юрій.

Далі нібито зайшла мова за суд і надвечір, як каже чоловік, йому передзвонив посадовець «Волиньобленерго» і запропонував 20 тисяч гривень компенсації. Пан Юрій погодився, але наступного дня посадовець на зустріч не прийшов.

Вже на судовому засіданні представниця обленерго запитує про документи на тварину. Жінка піддає сумніву навіть те, чи взагалі був електричний дріт. І чи на дорозі загинула кобила.

У засіданні роблять перерву, аби підняти офіційні документи та з’ясувати, чи дійсно у тому місці, де сталася подія, проходить дорога, і допитати вже представницю «Волиньобленерго».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.